Fent música des del 1924

Santa Cecília 2016: il·lusió i reafirmació

2016 -Santa Cecilia Grup

La festa a Santa Cecília 2016, es va celebrar els darrers caps de setmana del mes de Novembre. Una edició que ha destacat per la il·lusió que cada any es respira al llarg dels diferents actes amb l’entrada dels nous músics, els que compleixen 25 o 50 anys i com no, la figura del Clavari. A més, l’edició ha servit per a poder reafirmar el projecte iniciat l’any passat amb l’entrada a la titularitat de la direcció d’Enrique Alborch.

El tret d’eixida a la festa el va donar la Banda Jove amb el concert junt amb Dani Miquel, el qual va mostrar la plantilla nodrida en que conta la jove banda així com el gran públic que va acudir a gaudir de música tradicional i banda. Com va sent habitual, el partit de futbol entre els diferents membres de l’AUMBocairent i el posterior dinar d’arròs al forn, iniciaren els actes del primer dissabte.

La vesprada del dissabte, els membres de la Unió Musical es van emplaçar a les 16.30 h per iniciar l’arreplegada dels nous músics amb el director titular i membres de la junta directiva al capdavant. Fou una vesprada plena d’alegria, d’emocions i il·lusió que els va portar a la banda a quasi tot el terme de la localitat. Abel, Marc, Davíd, Miquel, Víctor, Jose, Damián, Julio, Lucia, Hector i Vicent, així com les seues famílies, reberen la calor dels seus nous companys quan van formar part de la banda. Una volta finalitzada la volta d’arreplegada habitual, la comitiva es desplaça cap a casa de la Clavari, Patrícia Vanyó, la qual rodejada d’amics i familiars va obrir la casa de par en par per rebre als músics. Una volta en la casa on havia passat un any la santeta, s’interpretaren diverses peces de música festera, hi hagué un gran ambient gràcies a l’hospitalitat de l’amfitriona així com, de costum, un record als membres i familiars que ja no ens acompanyen. A ritme de pasdoble, iniciarem de nou la marxa cap a l’església on se celebrà la tradicional missa a Santa Cecília, on la música jugà un paper central. Per acabar la jornada, una volta tornada la Santeta a la seu social, de nou s’emplaçaren al sopar de germanor i disfresses dels músics on gaudiren d’una bona nit de música i rialles.

Arreplegada músics - Santa Cecília 2016El diumenge de matí, encara recordant les converses i bons moments de la nit, des de casa de la Clavari, Patrícia  Vanyóm i amb l’esmorzar oferit per l’amfitriona, es féu el tradicional passacarrer pels carrers del poble. Un pasacarrer on es va aprofitar per fer-se la foto de conjunt de tota la banda, la qual va retratar el soci i bocairentí, Blai Vanyó. A migdia, al maset dels Suavos va donar pas al dinar de germanor amb la presència dels músics, familiars, autoritats i convidats. En el mateix, a banda dels reconeixements als nous músics i clavari, se li va retre un especial homenatge a Blai Molina Calatayud pels seus 25 anys com a músic i a José Molina Martínez per complir 50 anys. Per últim, també es va fer entrega d’un detall a la dissenyadora del cartell anunciador de la festa, realitzat per la músic i artista local Laia Molina Huerta.   Passacarrer + Dinar de Germanor - Santa Cecília 2016

Superat el primer cap de setmana, la banda s’encarà cap a un dels moments més especials per als músics: el concert extraordinari a Santa Cecilia. Un concert on músics,  familiars, socis i amants de la música, solen assistir per gaudir de la música i tot allò que transmet. Un concert que serveix per iniciar-lo amb la presentació dels nous músics, els quals van ser rebuts per l’alcalde de la localitat, el regidor de Cultura, el president i director de la banda. El concert fou presentat pel músic i familiar de la Clavari: Fernando Vañó Fuster. A continuació vos disposem del programa que vam oferir, dividit en dues parts. 

I PART

 1. DANSES HONGARESES Nº 5 i Nº 6…. Johannes Brahms / Arr: S. J. Price
 2. JAZZ SUITE nº 2……… Dimitri Shostakovic / Arr: Johan de Meij
  1. I – March
  2. II – Lyric Waltz
  3. III – Dance I
  4. IV – Dance II
  5. V – Waltz nº 2
  6. VI – Finale 
 3. O Fortuna (de Carmina Burana)……… Carl Orff / Arr: J. Moerenhout

II PART

 1. AMADARÀS (Música per a una presentació 2011/2015)…Enrique Alborch
 1. BUKAYRÂN (pasdoble)…………… José R. Pascual-Vilaplana
 1. KRAKEN (Episodi Simfònic)…….. Hugo Chinesta
 1. HISPANIA (Fantasia Espanyola)…………. Oscar Navarro

Cal fer menció especial a tres trets del concert. D’una banda, la presentació de Ferran que va demostrar una volta més el seu art a tot allò que fa. D’altra banda, la projecció del resum audiovisual de Blai Vanyó durant el descans del concert. Per últim, damunt l’escenari es vam poder juntar 108 músics per realitzar i oferir el millor que sabem: música. 

Concert de Santa Cecília 2016

El dia va finalitzar amb el  sopar de germanor i acompanyats per la “Lira de Quatretonda”. Per un moment, tota la banda gaudeix de la música escoltant-la i vivint-la. La Santa Cecília 2016 es va tancar al dia següent en una gran festa a la nova Clavari, Pilar Gisbert Solbes,  que en tot moment, juntament amb la seua família i amics no van perdre el somriure en tot moment. La “Santeta” va acabar aquell mati en la casa del Clavari 2016 per encarar un nou curs musical baix el resguard de Pilar Gisbert.

Trasllat Santeta a la nova clavari : Pilar Solbes Gisbert
Fotografíes: Blai Vanyó. Moltes gràcies per la teua col·laboració.